In de klas

 

Diabetes heb je de hele dag, dus ook op school. Daarom is het belangrijk dat de leerkrachten en je klasgenootjes hiervan op de hoogte zijn en weten dat je daar een paar dingen voor moet doen. Een leuke manier om het ze te vertellen is door bijvoorbeeld een spreekbeurt over diabetes te houden.

 

Verder moet je een paar dingen goed regelen. Zorg dat je voorzichtig om gaat met de tas waar je spulletjes inzitten. Kijk uit dat andere kinderen er niet tegenaan kunnen schoppen en leg de tas niet in de zon of op de verwarming. Als het erg heet is, zorg dan dat je de insuline ergens in een koelkastje kunt leggen.

 

Je zult op school ook je bloedglucose moeten meten. Vraag steeds of je je handen van te voren mag wassen. En als je waarde te laag is, wordt het helemaal feest in de klas: want dan zul je tussendoor toch wat moeten eten. Zorg er ook voor dat je voor de gymles goed je waarde meet en neem dan zo nodig actie. Als het een heel inspannende gymles is, moet je misschien tussendoor ook meten of wat eten.

 

Meer over eten & drinken >