Familiedag Kidz & ko 2017

 

Zaterdag 2 september organiseerde Kidz & Ko in samenwerking met Bosman de jaarlijkse Kidz & Ko familiedag. Deze familiedag wordt speciaal georganiseerd voor kinderen met diabetes type 1 en hun familie. Tijdens de dag volgen de ouders een inhoudelijk programma terwijl de kinderen volop bezig zijn met leuke activiteiten die begeleid worden door o.a. diabetesverpleegkundigen.

 

Er was een superleuk, spannend, sportief en interessant programma samengesteld. In de ochtend zagen de ouders de documentaire ‘Suikerlijers’ van Marina van der Wal, terwijl de kleinere kinderen in het atelier met hun eerste knutselwerkjes begonnen. De grotere kinderen brachten een bezoekje aan de robot ‘Charlie’ van TNO, volgden een dansworkshop, werden gevangen genomen tijdens het apenkooien of stapten in de arena voor een potje lasergamen.

 

Na de lunch werd het programma voor de grotere kinderen hervat en maakte de ballonnenclown voor de kleinere kinderen de mooiste creaties. De ouders konden kiezen uit een van de vier workshops:

  • ‘Pomp op maat’ door professionals;
  • ‘Hoe beleef je diabetes als puber?’ door jongvolwassenen met DM1;
  • ‘Nieuwe ontwikkelingen in diabetesland’ door JDRF;
  • ‘Oppascentrale D-support’ door Karin van Leeuwen.

 

Moe en zeer voldaan gingen de gezinnen om 16.00 uur weer naar huis. We vonden het een fantastische dag en willen iedereen bedanken die hieraan bijgedragen heeft!

 

Geef uw reactie

Image CAPTCHA
Vul de karakters in die weergegeven worden in het plaatje.